2016. november 09. 19:38 - G_B_

Consequence

Érdekes napok.

Tegnap együtt ebédeltem egy UniCredites volt kollégámmal, aki most itt dolgozik Bécsben. Ez már önmagában is érdekesen, kissé összezavarja a síkokat. De ami még érdekesebb volt, az az, hogy aznap annyi magyar beszédet hallottam a folyosón, amennyit addig még sosem. Minden sarkon magyarul beszélt valaki, telefonon, vagy élőben, menve vagy állva. Eddig azt hittem, hogy nem sok magyar van itt, de úgy látszik tegnap mind elkísértek engem.

Ma pedig a konyhában egy amerikai kollégával beszélgettünk, akiről eddig nem is hallottam, pedig egy területen dolgozunk. Ő kifejtette, hogy most örül, hogy Ausztriában él, hosszabbítani fog a cégnél (határozott időre van itt), és hozza a családját is. De mindezt olyan határozottsággal, hogy tudtuk, hogy nem viccel. Az amerikai elnökválasztásról többet ne is beszéljünk.

Szóval ezzel a két "véletlennel" kapcsolatban idéznék egy híres "franciát":

"[...] I told you before, there is no escaping the nature of the universe. It is that nature that has again brought you to me.
Where some see coincidence, I see consequence.
Where others see chance, I see cost. [...]"

Aztán este még bent teázás közben filózgattam, és eszembe jutott, hogy lefotózom a "gyárat". Ezt:

A telefon nem adja olyan jól vissza. De a lényeg: volt hangyafarmod, vagy akváriumod? Az egy olyan mesterséges környezet, ahol te állítod a fényt, a hőmérsékletet, páratartalmat, melózol, és cserébe nézheted a történést, amibe a hangyák/halak nem szólhatnak bele, csak teszik a dolgukat, és kapnak tőled kaját.

Nos.

Ez egy "intelligens" épület. Ha süt a nap, lehúzza a rolót, ha hideg van, fűt, ha meleg van hűt, szabályozza a páratartalmat, és az embereknek ebbe nincs beleszólása. Tényleg. Nem mondhatod, hogy én inkább nézem a Belvedere-t a szembesütő nappal, mert az épület lehúzza a rolót, de ezen a rolón nincs kapcsoló. Így jártál. Cserébe viszont (közel) ingyen ehetsz a kantinban, és jöhetsz-mehetsz teheted a dolgod...

Címkék: munka filosz fotók
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbbblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6411945865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása